Není lehké mít doma hasiče...

OKRSKOVÁ SOUTĚŽ

12.05.2019 20:37

Okrsková soutěž na Křižánkách 11.05.2019

Náš okrsek má celkem 4 sbory a všechny se postupně střídají v pořádání jednotlivých akcí. Letošní okrsková soutěž připadla na Křižánky, kam jsme se vydali v sobotu 11. května v 8 hodin ráno. Přivítalo nás chladnější, ale slunečné počasí. Po obědě mělo začít pršet, tak se všichni snažili, aby se zvládlo odsoutěžit bez deště.

Ve čtvrt na 9 byl nástup týmů, celkem bylo na nástupu k vidění 15 soutěžních družstev, včetně našich 5 družstev žáků z Herálce. Po nástupu byla chvíle času volna a poté začalo se se štafetami.

Jako první tedy běželi mladší a starší žáci, následovaly je štafety žen, štafet naší staré gardy a nakonec své úseky odběhli muži. Žáci předvedli poměrně standartní výkon, ženy štafetu zvládly velmi dobře a jak se nakonec ukázalo, právě výkon na štafetě byl při sčítání časů z jednotlivých disciplín rozhodující. Naši muži se s tratí lehce prali, oproti tomu naši nejzkušenější členové nám všem ukázali, jak se mají štafety běhat a za svůj výkon sklidili zasloužený potlesk.

Po štafetách přišly na řadu požární útoky, jako první je odběhla naše mládež – mladší s problémy na rozdělovači, nakonec ale svůj závod zvládli dokončit, za což jim patří pochvala. Obrovskou radost jsme měli z našich starších žáků, kteří zvládli svůj požární útok pod 30 vteřin, konkrétně za 27 sec. s čímž byli nejen oni sami, ale i jejich vedoucí nad míru spokojení. Ještě více byly spokojeny herálecké ženy, které ukázaly, co v nich je, a i přes nedostatek času k tréninku předvedly bezchybný útok a přiblížily se k celkovému vítězství. Naši muži běželi svůj útok v novém složení a na jejich výkonu se to podepsalo, když udělali při svém útoku chyby, které je stály jednak kvalitnější čas, a jednak za ně dostali trestné body. A to nejlepší na závěr – požární útok našich seniorů, kteří se poprali s útokem bezchybně a tuto disciplínu zvládli v totožném čase, jako předchozí štafetu.

Při celkovém součtu časů za jednotlivé disciplíny to mladším žákům stačilo na 2. místo, starším na třetím, ženy svoji kategorii vyhrály, čímž si vybojovaly účast na okresním kole. Muži skončili pátí a naši senioři si za svůj výkon odvezli do Herálce vítězství.

 

FOTKY: photos.app.goo.gl/qempAJUKjBYw8A8w6

 

 

 

  

Vyhledávání

Kontakt

SDH Herálec
592 01 Herálec 81
starosta Kosek Petr
mob. 603 193 690
email: sdh.heralec@email.cz

velitel Bezchleba Jakub
mob. 606 670 263
email: jsdhheralec@seznam.cz

Ohlášení pálení
https://palenihzsvyk.webrex.cz/
SEO