Není lehké mít doma hasiče...

Svratecký soptík - soutěž MH

26.03.2017 21:34

Svratecký soptík 25. 03. 2017

Měsíc utekl jako voda a nás čekala další soutěžní sobota. Tentokrát jsme se vydali do svratecké tělocvičny, kde jsme se zúčastnili Svrateckého soptíka. Celé klání bylo vypsáno pro kategorie přípravky, mladších a starších žáků.

Soutěž se skládala ze 3 disciplín a jedné bonusové soutěže. Jako první bylo na programu týmové TFA. Přípravka měla diciplínu malinko zjednodušenou, ale i přesto to pro ně byla nejtěžší disciplína.  Se vším se poprali a dokončili v čase 152,79. Mladší žáci trošku bojovali se závěrečným motáním hadice a právě tahle část TFA je stála lepší výsledek. Starší nám udělali radost, všechno splnili bez trestních bodů a zvládi to v čase rovných 100 sekund.

Jako druhá  v pořadí byla uzlová štafeta. V případě přípravky je to trošku mylný název, jejich úkolem bylo místo vázání uzlů přiřazování značek k věcným prostředkům. Udělali jsme tu jednu chybu, i přesto to bylo od nejmenších parádní. Štafeta pro mladší se skládala napůl z vázání uzlů a napůl s přiřazováním značek. Naštěstí bylo vše bez chyb a v této disciplíně krásné 3. místo. Starší zvládli uzle bez chyb, do příště musíme ale potrénovat na rychlosti. Právě v té je rozdíl oproti ostatním.

Poslední částí byla disciplína zvaná Evakuace materiálu. Principem je slalom mezi kuželi, přípravka s gymnastickým míčem, mladší s medicimbalem a starší s ještě těžším míčem. Přípravka kličkovala disciplínou poněkud více na jistotu, takže čas jsme měli o něco pomalejší než naši soupeři ze Svratky. Mladší zabojovali a i v této disciplíně obsadili 3. místo. Starší to neměli vůbec jednoduché, byly tu malé chyby a v této disciplíně to nestačilo na úsmístění na předních pozicích.

Celkově přípravka obsadila druhé místo, mladší páté místo a starší sedmé místo. Výsledky jsou to parádní a když do příště doladíme detaily, bude to určitě ještě o kousek lepší :-)

Bonusová disciplína byla určena pro 2 zástupce z každého sboru, za nás se do boje vydali Verča a Péťa, oba se probojovali do dalších kol. Na úsmístění mezi nejlepšími třemi to nestačilo, přesto děkujeme ze reprezentaci sboru! :-)

   

Od dubna začínáme trénovat v parku, vždy od 16 do 17:30 hodin.

Další soutěž, která nás čeká je okrsková soutěž v Chlumětíně 13.05.2017.

Vyhledávání

Kontakt

SDH Herálec
592 01 Herálec 81
starosta Kosek Petr
mob. 603 193 690
email: sdh.heralec@email.cz

velitel Bezchleba Jakub
mob. 606 670 263
email: jsdhheralec@seznam.cz

Ohlášení pálení
https://palenihzsvyk.webrex.cz/
SEO