Není lehké mít doma hasiče...

Děti leden a únor

11.03.2018 18:51

Zprávy z hasičské zbrojnice

Mladí hasiči v lednu a únoru

Třetí lednovou sobotu čekala na naše mladé hasiče soutěž TFA. Závodu ve svratecké tělocvičně se zúčastnilo celkem 6 dětí, a to tentokrát pod dohledem Lucky a Bětky.

 

Na trať se vydala tři děvčata a tři kluci. Všechny čekalo roztahování hadic, přeskok přes švédskou bednu, přenášení kanystrů, převalování pneumatiky, přenos figuríny a na závěr motání hadice.

Bohužel, co se týče rozdělení do kategorií, ve většině případů naši malí závodníci patřili v těch svých kategoriích k nejmladším, projevilo se to tedy i na jejich konečném pořadí. Kuba skončil na 4. místě, kluci Koskovi a Matěj Adámek se seřadili na 19. – 21. místě. Alička ve své kategorii vybojovala 7. místo,  Verunka do Herálce přivezla 6. místo, Natálka 10.

 

Odbornosti na Křižánkách

17. února 2018 jsme se v ranních hodinách vydali na Křižánky, kde na naše mladé hasiče čekalo plnění odborností. Děvčata se vrhla na odbornost zdravotník, kluci zase na strojníka. Jeden po druhém chodili ke zkušební komisi, která jim pokládala záludné otázky a děti měly za cíl najít správnou odpověď.

Všech šest zvládlo napsat úspěšně test, po té i před komisí všechny uspěly. S pocitem bezvadně zvládnuté hasičské zkoušky jsme se na oběd vrátili domů.

Během příštích týdnů chodíme trénovat do herálecké tělocvičny, vždy v sobotu od 9 hodin.

Příští akcí, která nás čeká, je 14. 4. 2018 Svratecký soptík.

 

 

 

Vyhledávání

Kontakt

SDH Herálec
592 01 Herálec 81
starosta Kosek Petr
mob. 603 193 690
email: sdh.heralec@email.cz

velitel Bezchleba Jakub
mob. 606 670 263
email: jsdhheralec@seznam.cz

Ohlášení pálení
https://palenihzsvyk.webrex.cz/
SEO