Není lehké mít doma hasiče...

Noční hlídka

23.04.2018 13:20

22. 4. 2018 se družstvo zásahové jednotky zúčastnilo noční soutěže jednotek sboru dobrovolných hasičů. Závod se koná jednou za dva roky, uteklo to jako voda a my se mohli už po třetí vydat na tenhle parádní závod. A tak jsme mohli v sobotu v odpoledních hodinách odjet na Březiny.

Noční hlídka spočívá v plnění různých úkolů na které můžeme narazit při ostrých výjezdech. Letos si pořadatelé připravili 18 úkolů, které byly velice náročné na fyzickou kondici i na techniku provedení. Vše probíhalo od 20:45 do 5:00 druhého dne, tudíž vše po tmě jen při svítilnách na přilbách.

Naše družstvo si vylosovalo startovní číslo 5 a to nás poslalo do Pusté Rybné, kde na nás čekala dálková doprava vody a překvapení, tedy tajný úkol. Tím úkolem byl pád letadla, vyproštění pilota z vraku větroně a nalezení druhé osoby na padáku, který byl za padák pověšen. Třetí a čtvrtý úkol nás poslal do Borovnice, kde byl požární útok za roh a disciplína s názvem Ukaž co si pamatuješ. Pátý a šestý úkol nás poslal do Krásného ke KD a k rybníku. V KD nás čekalo vyproštění tří osob z hořícího sklepa a u rybníka požární útok na sucho a hašení otevřeného ohně práškovým hasícím přístrojem. Sedmá a osmá disciplína nás čekala ve Spělkově, a to transport zraněné osoby a testy z teorie. V Daňkovicích nás čekal devátý úkol, byla to autonehoda osobního vozu a cyklisty. Desátý úkol jsme plnili na Kuklíku, zde si pro nás připravili požární útok. Z Kuklíku jsme přejeli do Sněžného k jedenáctému úkolu. Čekala na nás dopravní nehoda dodávky a pod koly zaklíněná osoba. Dvanáctý úkol byl připraven na Milovském rybníku, a to přeprava osob po vodě v raftu. Třináctý a čtrnáctý úkol byl připraven na Křižánkách s názvem Barevná hudba ( oblékání zásahových obleků na čas ) a Příjezd na stanici (motání hadic na čas). 15. – 18. úkol byl na Březinách: TFA u školy, dálková doprava vody u rybníka, vyproštění dítěte po pádu z výšky v plechovém seníku a nouzové zásobování vodou na Březinském mlýně.

Tato náročná noc, která nás stála mnoho sil nám vynesla 9.místo ze 13.přihlášených jednotek. Ale hlavně mnoho nových zkušeností pod vedením rozhodčích z řad profesionálních hasičů a lékařů záchranné služby.

 

Vyhledávání

Kontakt

SDH Herálec
592 01 Herálec 81
starosta Kosek Petr
mob. 603 193 690
email: sdh.heralec@email.cz

velitel Bezchleba Jakub
mob. 606 670 263
email: jsdhheralec@seznam.cz

Ohlášení pálení
https://palenihzsvyk.webrex.cz/
SEO