Není lehké mít doma hasiče...

Noční útok 2017

24.08.2017 22:37

 

Noční požární útok a zábava se skupinou KODEX  - 12. srpna 2017

Fotky: airoy.rajce.idnes.cz/Heralec_Nocni_utok_12.8.2017/#DSC_6537.jpg

Rok se s rokem sešel a v areálu heráleckého hřiště se konala již po čtvrté noční hasičská soutěž. Letos poprvé jsme zkombinovali dvě různé hasičské disciplíny a bylo se tedy o to víc na co koukat.

 

Úměrně s větším počtem soutěžních družstev byly i přípravy složitější. Veškeré práce začaly už v sobotu dopoledne, kdy bylo potřeba připravit herálecké cvičné hřiště. Naštěstí, i přes páteční průtrž mračen, bylo hřiště ve výborném stavu a přípravy nám nic nekomplikovalo. Všechno se nám povedlo nachystat včas, a to včetně přívodu vody, kdy jsme poprvé mohli využít vodní systém zavlažování a značně nám to během závodu ušetřilo práci s dodávkou vody.

První soutěžní týmy se do Herálce sjely už po sedmé hodině, před osmou už byly vyplněny všechny startovní listiny a nic nebránilo nástupu. Ten jsme svolaly na soutěžní plochu o půl deváté, všechny týmy jsme přivítali v Herálci a upřesnili si pravidla. Po rozchodu začaly všechny týmy chystat své soutěžní nářadí a pomalu jsme se mohli pustit do startování.

Padla devátá hodina a velitel soutěže Jakub Bezchleba mohl na trať pustit první tým, a to ten domácí. Naše ženy trošku bojovaly s provedením disciplíny, nicméně nakonec se povedlo, a i přes všechny komplikace to nakonec vyšlo na krásné 2. místo v požárním útoku v klasice v kategorii žen. V klasickém provedení útoku jsme měli zastoupení i v kategorii mužů, kdy naši muži skončili na hezkém osmém místě. Útoky v klasice vyhrály v obou kategoriích družstva z Daňkovic, jejím mužům i ženám se to povedlo v Herálci již po třetí.

Poprvé jsme v Herálci přivítali i týmy soutěžící v požárním sportu. Jsou to týmy z okresu Chrudim, konkrétně se jedná o závody OK ligy. V kategorii žen nás reprezentovalo družstvo složené převážně z našich dorostenců, které mělo při útoku problémy, se nakonec umístilo na druhém místě, prohrálo s Vortovou. V kategorii mužů poměřily síly týmy z Herálce, Vortové, Kameniček a Studnic. Vítězství o pouhé dvě setiny vteřiny si odvezl tým ze Studnic, naši muži skončili čtvrtí.

Po celou dobu soutěžení a až do pozdních hodin nás bavila skupina KODEX, která dodala soutěži výbornou atmosféru. Skupina přestala hrát kolem druhé hodiny, návštěvníci ale ještě zůstávali a poslední z pořadatelů odcházeli domů až téměř za světla.

             

SDH Herálec děkuje všem, díky kterým se nám povedlo letošní ročník uspořádat a to: Obec Herálec, SOKOL Herálec, firma Stodola, s.r.o., Pavel Kopecký, firma Domestav.

Největší díky patří všem členům sboru, kteří se podíleli na přípravách soutěže.

     

nocnivysledkyps.JPG (60,9 kB)

 

 

Vyhledávání

Kontakt

SDH Herálec
592 01 Herálec 81
starosta Kosek Petr
mob. 603 193 690
email: sdh.heralec@email.cz

velitel Bezchleba Jakub
mob. 606 670 263
email: jsdhheralec@seznam.cz

Ohlášení pálení
https://palenihzsvyk.webrex.cz/
SEO