Není lehké mít doma hasiče...

Předání nového cisternového vozu

29.04.2018 12:57

Předání nového cisternového vozu v Herálci

Krásné slunečné počasí přivítalo hasiče a všechny návštěvníky v Herálci na slavnostním předání a požehnání nového cisternového vozu. Celá akce se konala v prostorách před místním kulturním domem, kde byly připraveny lavičky na posezení, stánek s občerstvením a v předsálí byla pro návštěvníky připravena výstava.

 

   Fotka uživatele SDH Herálec.

Akce, která byla nejen pro herálecké hasiče, ale i občany jednou z nejvýznamnějších za posledních několik let, začínala o půl 3 slavnostním nástupem, který měl na povel bratr hasič Dušan Lipka. Na úvod všechny přítomné přivítala jednatelka sboru Dita Dvořáková, která předala slovo starostovi sboru Petru Koskovi. Bratr Kosek seznámil všechny s historií herálecké hasičské techniky, připomněl nám všem, jak je důležité vážit si možností, které nyní máme, naši předkové takové možnosti opravdu neměli.  Po dokončení jeho proslovu se mohlo naše nové vozidlo, ověnčené krásnou modrou mašlí, předvést všem přítomným v celé své kráse. Tomáš Bodlák, řidič, slavnostně za zvuku „houkaček“ přivezl vozidlo okolo nastoupené zásahové jednotky a mladých heráleckých hasičů.

Fotka uživatele SDH Herálec.

Slova se následně ujal starosta obce Herálec Lubomír Gregor, který všechny seznámil s částkou, která byla investována do nového vozidla, kolik celý proces stál úsilí a času. Na závěr svého proslovu popřál sboru co nejméně výjezdů, a když nějaký už bude, aby se naši hasiči hlavně vraceli na základnu ve zdraví. Návštěvou všechny poctil také jednatel společnosti WISS CZECH Luděk Štěpánik, který předal klíče starostovi obce.

 

Fotka uživatele SDH Herálec.

Nyní už přišlo na řadu to nejdůležitější z celého programu akce. Pan farář Mgr. Vladimír Záleský pronesl požehnání, aby nám vozidlo sloužilo co nejdelší dobu, aby se nám vyhýbaly všechny přírodní katastrofy a nemilé události. Pak již mohl naše nového vozidlo SCANIA slavnostně požehnat svěcenou vodou.

 

Fotka uživatele SDH Herálec.

Do Herálce se přijeli podívat také významní hosté z řad hasičů, a to: Luboš Zeman, ředitel Hasičské vzájemné pojišťovny Žďár nad Sázavou a starosta okresního sdružení hasičů Žďár nad Sázavou; Jan Slámečka - náměstek starosty sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska a za okresní výbor Žďár nad Sázavou Ladislav Procházka. Všichni se krátce ujali slova a od všech jsme mohli slyšet přání, abychom si nové auto řádně užili a aby nám dobře sloužilo.

Fotka uživatele SDH Herálec.

 

Na závěr se slova ujal Jakub Bezchleba, velitel jednotky sboru dobrovolných hasičů Herálec, který seznámil přítomné s novým cisternovým vozem CAS 20/4000/240 S2R SCANIA P 480 CP31 4x4. Nové cisterny jsme se dočkali po dlouhých 35 letech, kdy se do rukou hasičů dostaly klíče od vozidla CAS 25 Škoda 706 RTHP.

Na závěr oficiálního programu došlo k předání klíčů od starosty obce do rukou velitele jednotky. Pro návštěvníky nyní nastal volný program, kdy si mohli prohlížet nové vozidlo, zeptat se členů jednotky na vše, co je zajímalo a děti se mohly v autě i povozit.

 

Vyhledávání

Kontakt

SDH Herálec
592 01 Herálec 81
starosta Kosek Petr
mob. 603 193 690
email: sdh.heralec@email.cz

velitel Bezchleba Jakub
mob. 606 670 263
email: jsdhheralec@seznam.cz

Ohlášení pálení
https://palenihzsvyk.webrex.cz/
SEO