Není lehké mít doma hasiče...

Soptík 2018

25.04.2018 18:13

Druhou dubnovou neděli čekala na naše mladé hasiče soutěž ve Svratce s názvem Svratecký soptík. Soutěží se v šestičlenných družstvech, na které jsou připraveny 3 soutěžní disciplíny. První je štafeta TFA, skládající se z 6 dílčích úseků – přeskok přes švédskou bednu, roztažení hadic, přenos kanystrů, přenos figuríny, motání hadice a podlez tunelu s kanystrem. Druhou disciplínou byla uzlová štafeta, v kategorii mladších 3 členové váží uzel a zbylí 3 přiřazují značky. U starších dětí je 5 členů, kteří váží uzle a ten šestý přiřazuje značky k nářadí. Poslední disciplínou byla tzv. Evakuace materiálu, což je vlastně kličkování s míčem mezi kuželi.

V kategorii mladších za nás poprvé startovali Tomík s Ráďou, kteří ještě loni byli v přípravce a nevedli si vůbec špatně, všechny své úkoly perfektně splnili a zaslouží si pochvalu. Mladší udělali chybu u vázání tesařského uzle, což znamenalo zbytečných 20 vteřin navíc a v konečném součtu nás tyto trestné obrali o 2 lepší místa. Do Herálce mladší přivezli 6. místo.

Půlka týmu starších spadá věkem ještě do kategorie mladších, ale děti se toho nebály a bojovaly o každou vteřinku jak jen to šlo. Bohužel, i tady přibylo u uzlové štafety 20 trestných vteřin a nakonec to stačilo na hezké 7. místo.

 

 

 

Vyhledávání

Kontakt

SDH Herálec
592 01 Herálec 81
starosta Kosek Petr
mob. 603 193 690
email: sdh.heralec@email.cz

velitel Bezchleba Jakub
mob. 606 670 263
email: jsdhheralec@seznam.cz

Ohlášení pálení
https://palenihzsvyk.webrex.cz/
SEO